ДРАЙВОВЕ ЗАКАРПАТТЯ – ТЕРМАЛЬНЕ ТА ХМІЛЬНЕ

Маршрут: ДРАЙВОВЕ ЗАКАРПАТТЯ – ТЕРМАЛЬНЕ ТА ХМІЛЬНЕ

Транспорт: Автобус

Кількість днів: 5 днів

Виїзд: під запит

Вартість: .....


ДЕНЬ 1:

     17:00 – виїзд із Сум

ДЕНЬ 2:

     11:00 – прибуття до с. Косонь.

     11:00 – 14:00 – відвідування сучасного оздоровчо-рекреаційного комплексу термальних джерел «Косино». Термальна вода Косинського родовища має загальний оздоровчий ефект на організм, наповнює його необхідними для нормального функціонування речовинами та мікроелементами. Цілющий гарячий гейзер термальної води прямує із свердловини глибиною 1190 м під землею та потрапляє в термальний басейн з температурою 40-45°C.

     15:00 – 16:30 – екскурсія до дегустаційного залу виноробні «Урста» (с. Великі Береги) гостинно запрошує любителів сонячного напою. Ці виноградники розташовані і ростуть в екологічно чистій зоні району, в урочищі “Мала гора”, на висоті 200-250 метрів над рівнем моря. Кожна пляшка турботливо наповнена грайливими екологічними винами з неповторними ароматами, що можуть конкурувати із кращими європейськими виноробнями.

       17:30 – 19:00 – екскурсія з дегустацією до єдиної в Україні ферми «Карпатський буйвол», що розмістилася на околиці міста Виноградів, у красивому та чистому урочищі «Анциково» в болотистому краєчку, що огороджений горами.

      Це фермерство відновлює популяцію дивовижних і дуже корисних тварин - буйволів. Тут розташований невеликий переробний цех, де з дуже рідкісного і корисного молока виготовляють різні еко-продукти. Тільки тут Ви зможете продегустувати сири, згущене молоко.

      20:00 – поселення у готель (Берегово, Мукачево), вільний час.

ДЕНЬ 3:

     8:00 – сніданок

     9:00 - екскурсія містом Мукачеве з відвідуванням замку «Паланок», що є зразком унікальної середньовічної архітектури з поєднанням різних стилів. Фортеця, що зведена для охорони та контролю торговельних і військових шляхів.

    14:00 – обід у корчмі «Підкова» с. Перечин (дегустація настоянок та обід з 15 закарпатських страв + розважальна програма)

    17:00 – переїзд до с. Лумшори та купання у чанах.

Туристи іноді жартують, що Лумшори – це справжня «репетиція пекла», хоча разом з тим, серед подорожуючих зажили слави «закарпатського раю». Такі контрасти тут звичайна справа, оскільки сама процедура купання це колосальні протилежності: гаряча вода всередині чану та крижана у гірській річці поряд, і у обидві доведеться зануритися, якщо хочете відчути усю палітру і глибину вражень.

    20:00 – повернення до готелю, ночівля

ДЕНЬ 4:

8:00 – сніданок

10:00 – с. Іза, екскурсія до музею народних ремесел з дегустацією сирів та оглядом їх виробництва.

     Подорожуючи Закарпаттям, просто не можливо оминути увагою, місцеві сироварні. Приватна сироварня на базі вівцеферми «Бараново» відмінно підійде для знайомства з процесом виробництва сиру. Тут Ви на власні очі побачите всі етапи сироваріння та зможете продегустувати тутешні сири.

      Додатково за бажанням: лозоплетіння; ткацтво на кроснах.

14:30 – екскурсія на озеро Синевир.

     Озеро, що є найбільшим і найглибшим високогірним озером України. Посередині нього розміщений острівець, який нагадує зіницю ока. Тому в народі Синевир називають "Морським Оком". На невеликому півострові озера стоїть 13-метрова дерев'яна композиція "Синь і Вир": кажуть, тут був убитий пастух Вир, якого кохала графська донька Синь, — саме її сльози після загибелі коханого стали озером.

16:00 – відвідування реабілітаційного центру бурих ведмедів.

      У квітні 2011 року на території НПП "Синевир" вперше запрацював Реабілітаційний центр для бурих ведмедів, що займає площу 12 га. Під захист сюди потрапляють тварини, які зазнали жорстокого поводження чи утримувалися у неволі без відповідних умов. Тут ведеться також робота по відтворенню природної популяції (в Україні нараховано близько 300 особин) та поглибленню досліджень найбільшого хижака України.

17:30 – відправлення до м. Суми

ДЕНЬ 5:

11:00 – орієнтовний час прибуття у м. Суми

Вартість туру:   грн. 

У вартості:

  • переїзд по маршруту;
  • проживання в готелі (2 ночі);
  • харчування (сніданки та вечері у готелі);
  • екскурсія у Мукачево та замку «Паланок»;
  • страховка.

Додатково оплачується:

  • відвідування комплексу термальних джерел «Косино» (450 грн за 3 години);
  • екскурсія з дегустацією до дегустаційного залу виноробні «Урста» (60 грн);
  • екскурсія з дегустацією до ферми «Карпатський буйвол»(75 грн);
  • вхідний квиток у замок «Паланок» (100 грн); 
  • дегустація настоянок та обід з 15 закарпатських страв + розважальна програма у корчмі «Підкова» (240 грн);
  • купання у чанах (100 грн за 1 годину);
  • екскурсія з дегустацією сирів на виробництво крафтових сирів (170 грн);
  • вхідний квиток на озеро Синевир (30 грн);
  • вхідний квитокдо реабілітаційного центру бурих ведмедів (30 грн).